Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

IZOBRAŽEVANJE IN RAZISKOVANJE

 

ORGANIZIRANOST KLINIK

 

POSLOVANJE UKCL

 

NOVICE

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

POVEZAVE

 

KOMISIJA ZA STROKOVNO ETIČNA VPRAŠANJA

 

PRIJAVA NEŽELENEGA UČINKA ZDRAVIL

 

KAZALNIKI KAKOVOSTI

 

ZDRAVNIK V DRUŽBI

 

DRUŽBENO ANGAŽIRAN ZDRAVNIK

Raziskovalci in znanstveniki iz UKCL promovirajo medicinsko znanost in razvoj medicine za ljudi. Z vami smo tudi takrat, ko razmišljate o vlogi medicine v vašem življenju, o etiki v medicini in o odnosu bolnik - zdravnik. 

V letu 2017 naši zdravniki sodelujejo pri številnih znanstveno-raziskovalnih projektih in poljudno-znanstvenih predavanjih. Spremljajte naše strokovno, pedagoško in znanstveno delo.

../slikev/Znanost_Beovic.jpg

Ugriznimo znanost : Novi antibiotiki, prof. dr. Bojana Beovič, dr.med., Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

Vir: © MMC RTV Slovenija 


Objavljamo nekaj poljudno-znanstvenih predavanj pri katerih so sodelovali naši zdravniki v letu 2016.

Tromba: Blaž Koritnik, Janez Zidar, Lea Leonardis in Leja Dolenc Grošelj: Odkritje novega gena, povezanega z boleznijo ALS.
Znanost na cesti: Doc. dr. Mojca Jensterle Sever, Prof. dr. Andrej Janež: Kako nadzorovati moške hormone v jajčnikih: inovativni pristopi v zdravljenju žensk s sindromom policističnih ovarije.
Kvarkadabra

Posnetka s predstavitve Odlični v znanosti s področja medicinedecember 2016,  v Kavarni Union, Miklošičeva 1, Ljubljana. 

Transplantacija je boljša od dialize - Jadranka Buturović

Transplantacija je boljša od dialize - Jadranka Buturović

Ta video posnetka sta ustvarjena na mobilni napravi. Ponujena sta pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva - Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 International, Univerzitetni klinični center Ljubljana.